Flera kliniska studier har visat att laxproteiner och laxpeptider har en positiv inverkan på mag- och tarmsystemet. Flera studier visar också att laxpeptider kan bidra till att man går ner i vikt. Läs mer om det i forskningsrapporterna nedan..
Det har betydelse vilken sorts proteiner man får i sig med kosten. Vissa typer av proteiner kan i större utsträckning leda till att man utvecklar fetma, höga blodsockervärden och höga halter av fettsyran triglycerid, tillstånd som i sin tur kan leda till diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdomar, säger Bjørn Liaset, forskare vid NIFES.
Källa: NIFES – Lakseprotein kan bremse fedme, 30 juni 2011
Läs merLax, sill och sej innehåller inte bara nyttiga fettsyror. Fisk innehåller också nyttiga proteiner som motverkar höga blodsockervärden, kolesterol och hjärt- och kärlsjukdomar.
Källa: http://www.uib.no/k1/105615/fisk-er-medisin
Läs merVi är helt beroende av att få i oss proteiner genom mat och dryck, men visste du att olika typer av proteiner skiljer sig åt? Proteiner ger nämligen inte bara näring och energi, utan kan också innehålla korta kedjor med aminosyror som kan ha nästintill magiska effekter på kropp och hälsa.
Källa: http://innsikt.bt.no/profesjonelle-proteiner/
Läs merUlcerös kolit är en kronisk inflammation i tjocktarmen som kännetecknas av upprepade perioder av blodig diarré. Att ändra sin diet och tillsätta marina produkter kan eventuellt minska inflammationen i tarmen.
Källa: http://tidsskriftet.no/2013/05/nyheter/mat-fra-havet-mot-tarmbetennelse
Läs merKälla: Framroze et al., J Obes Weight Loss Ther 2016, 6:1
Läs merLaxprotein har också andra fördelaktiga egenskaper. Här hittar du också artiklar om viktminskning med laxprotein.
Källa: https://www.nifes.no/kan-hydrolyserte-fiskeproteiner-redusere-overvekt/
Läs merKälla: Linn A. Vikøren (a1), Ottar K. Nygård (a1) (a2), Einar Lied (a1), Espen Rostrup (a1) DOI: https://doi.org/10.1017/S0007114512001717, 31 May 2012
Läs merÖkar förbränningen mer än andra proteiner enligt ny norsk studie.
Källa: http://www.dagbladet.no/tema/fiskeproteiner-far-deg-ned-i-vekt/63701501
Läs merProteiner består av långa kedjor av aminosyror som är bundna till varandra och nästan all mat innehåller proteiner. Mängden aminosyror varierar mellan olika proteinkällor och dessutom varierar aminosyrornas ordning i kedjan. Fisk och kött innehåller ungefär lika mycket av de olika aminosyrorna men det delvis stora skillnader mellan hur de är placerade. Och det är då det blir spännande!
Källa: http://innsikt.bt.no/er-proteintilskudd-fremtidens-medisin/
Läs merSabinsa Corporation manufactures and markets phytonutrients, Ayurvedic herbal extracts and specialtyfine chemicals for nutritional, pharmaceutical and food industries. Sabinsa has carved a niche for itself byits extensive research support for its customers and products, and the scientific credentials of its keytechnical staff. Founded in 1988 by Muhammed Majeed, Ph.D., Sabinsa is a company dedicated to theprinciples of tradition, innovation and research. Sabinsa's efforts have begun to earn the company vast recognition, in addition to growing sales.
Källa: http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/branch-dirgen/hpfb-dgpsa/nhpd-dpsn/index-eng.php
Läs mer