Kliniska studier

Kliniska studier

Flera kliniska studier har visat att laxproteiner och laxpeptider har en positiv inverkan på mag- och tarmsystemet. Flera studier visar också att laxpeptider kan bidra till att man går ner i vikt. Läs mer om det i forskningsrapporterna nedan..

Laxprotein kan bromsa fetma

Det har betydelse vilken sorts proteiner man får i sig med kosten. Vissa typer av proteiner kan i större utsträckning leda till att man utvecklar fetma, höga blodsockervärden och höga halter av fettsyran triglycerid, tillstånd som i sin tur kan leda till diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdomar, säger Bjørn Liaset, forskare vid NIFES.

Källa: NIFES – Lakseprotein kan bremse fedme, 30 juni 2011

Läs mer

Fisk är läkemedel

Lax, sill och sej innehåller inte bara nyttiga fettsyror. Fisk innehåller också nyttiga proteiner som motverkar höga blodsockervärden, kolesterol och hjärt- och kärlsjukdomar.

Källa: http://www.uib.no/k1/105615/fisk-er-medisin

Läs mer

Professionella proteiner

Vi är helt beroende av att få i oss proteiner genom mat och dryck, men visste du att olika typer av proteiner skiljer sig åt? Proteiner ger nämligen inte bara näring och energi, utan kan också innehålla korta kedjor med aminosyror som kan ha nästintill magiska effekter på kropp och hälsa.

Källa: http://innsikt.bt.no/profesjonelle-proteiner/

Läs mer

Mat från havet mot tarminflammation

Ulcerös kolit är en kronisk inflammation i tjocktarmen som kännetecknas av upprepade perioder av blodig diarré. Att ändra sin diet och tillsätta marina produkter kan eventuellt minska inflammationen i tarmen.

Källa: http://tidsskriftet.no/2013/05/nyheter/mat-fra-havet-mot-tarmbetennelse

Läs mer

En randomiserad placebokontrollerad studie på överviktiga personers BMI (Body Mass Index) vid användning av kosttillskott med laxproteinet hydrolysat.

Källa: Framroze et al., J Obes Weight Loss Ther 2016, 6:1

Läs mer

Kan hydrolyserade fiskproteiner minska övervikt?

Laxprotein har också andra fördelaktiga egenskaper. Här hittar du också artiklar om viktminskning med laxprotein.

Källa: https://www.nifes.no/kan-hydrolyserte-fiskeproteiner-redusere-overvekt/

Läs mer

En randomiserad studie om effekten av tillskott av fiskprotein på glukostolerans, lipider och kroppsform/kroppssammansättning hos överviktiga vuxna.

Källa: Linn A. Vikøren (a1), Ottar K. Nygård (a1) (a2), Einar Lied (a1), Espen Rostrup (a1) DOI: https://doi.org/10.1017/S0007114512001717, 31 May 2012

Läs mer

Fiskproteiner kan få dig att gå ner i vikt

Ökar förbränningen mer än andra proteiner enligt ny norsk studie.

Källa: http://www.dagbladet.no/tema/fiskeproteiner-far-deg-ned-i-vekt/63701501

Läs mer

Är proteintillskott framtidens läkemedel?

Proteiner består av långa kedjor av aminosyror som är bundna till varandra och nästan all mat innehåller proteiner. Mängden aminosyror varierar mellan olika proteinkällor och dessutom varierar aminosyrornas ordning i kedjan. Fisk och kött innehåller ungefär lika mycket av de olika aminosyrorna men det delvis stora skillnader mellan hur de är placerade. Och det är då det blir spännande!

Källa: http://innsikt.bt.no/er-proteintilskudd-fremtidens-medisin/

Läs mer

Sabinsa’s LactoSpore® Human Safety Study Cleared For Health Canada Access

Sabinsa Corporation manufactures and markets phytonutrients, Ayurvedic herbal extracts and specialtyfine chemicals for nutritional, pharmaceutical and food industries. Sabinsa has carved a niche for itself byits extensive research support for its customers and products, and the scientific credentials of its keytechnical staff. Founded in 1988 by Muhammed Majeed, Ph.D., Sabinsa is a company dedicated to theprinciples of tradition, innovation and research. Sabinsa's efforts have begun to earn the company vast recognition, in addition to growing sales.

Källa: http://www.hc-sc.gc.ca/ahc-asc/branch-dirgen/hpfb-dgpsa/nhpd-dpsn/index-eng.php

Läs mer