Ny IBS-studie: ”Resultatet är uppseendeväckande”


IBS-patienters tarm släpper igenom bakterier annorlunda än hos friska personer, visar en ny svensk studie.
Överläkaren Olav Høstmælingen menar att ett norskt preparat kan hjälpa dessa patienter.
– Peptid+ gör nytta för mage och tarm, säger han.

Det är forskare i Linköping som upptäckt att personer med IBS (Irritable Bowel Syndrome) skiljer sig från friska personer, då deras tarm reagerar annorlunda på bakterier. Studien undersökte 37 vävnadsprover från tjocktarmen hos kvinnor med IBS och jämförde med friska kvinnor. IBS-patienternas slemhinna i tjocktarmen var mer känslig och släppte igenom fler bakterier än i den andra gruppen.

– I andra studier har man inte sett sådana ändringar hos IBS-patienter. Men de svenskarna forskarna visste vad de ville undersöka och resultatet är uppseendeväckande, säger Olav Høstmælingen.

Hoppas på nya riktlinjer
Han är överläkare och har i många år intresserat sig för mag- och tarmproblem. Den svenska upptäckten gör att patienter med diagnoser som IBS, ulcerös colit och Chrons sjukdom troligen kan se fram emot bättre behandlingar i framtiden, tror Høstmælingen:

– Självklart behövs mer forskning, men i ett längre perspektiv kommer det säkert nya riktlinjer för dessa grupper kring behandlingar. De kommer välkomna det, säger han.

80 procent av immunförsvaret
Exakt varför man drabbas av problem med mage och tarm är väldigt individuellt. Alla människor har en egen tarmflora, som även påverkar vårt immunförsvar. Ungefär 80 procent av immunförsvaret sitter nämligen i tarmen.

– Våra tarmar innehåller 300-500 olika bakteriearter och sammansättningen påverkas av vad vi äter, stress, mediciner som antibiotika och ärftliga faktorer. Vad man sett i tidigare studier är att IBS-patienters sammansättning av bakterier skiljer sig mot friska personer, säger Høstmælingen.

Beställ Peptid+ GRATIS* direkt här

Framgångsrikt medel
En metod som visat sig främja mage och tarm är Peptid+, en norsk tablett som innehåller probiotikan Bacillus coagulans samt laxpeptider (se faktaruta). Kombinationen har visat sig vara framgångsrik och redan har tusentals norrmän fått hjälp.

– Laxpetiderna påverkar inflammationer och små läckage i tarmväggen medan probiotikan kan hjälpa en tarmflora i obalans. Probiotikan bidrar till en förbättrad matsmältning i tjocktarmen. Tillsammans bidrar de till att påverka tarmfloran positivt och tusentals svenskar och norrmän har fått ett bättre liv tack vare Peptid+.


* 30 dagars prova på-paket för 0 kr – endast 49 kr i frakt

Detta är Peptid+

  • Peptid+ är ett unikt kosttillskott med rena och säkra ingredienser som testats grundligt och är baserat på forskning.
  • Tillverkas endast från norsk lax av högsta kvalitet.
  • De viktigaste ingredienserna i Peptid+ är laxpeptider och Bacillus coagulans. Peptiderna är kluvna fiskproteiner, som utvunnits (hyrolyserats) från fiskprotein.
  • Har positiva effekter för mage, tarm och matsmältning. Andra positiva effekter är viktreglering och muskelbyggande egenskaper.

Relaterte artikler

Detta ska du undvika – om du drabbats av IBS

Viss mat är särskilt dålig om man har problem med mage och tarm. Här är kosten du bör undvika – och den oväntade hjälpen från Norge. – Tabletten Peptid+ bidrar…

Därför får du ballongmage – är vanligaste problemen

Mat som kan ge ballongmage: – Mejerivaror (främst vid känslighet mot laktos) – Fikabröd gjort på vetemjöl (vid intolerans mot gluten). Använd havre. – Produkter rika på stärkelse och svårsmälta…

Medlet kan hjälpa dig att få plattare mage

Peptid+ är tabletten som gjort succé mot mag- och tarmbesvär. Eftersom den innehåller laxpeptider kan den också hjälpa till med viktkontrollen. – Vår förklaring till viktnedgång hos flera användare kan…

Nya metoden mot IBS: Laxpeptider

I Norge har kosttillskottet gjort succé och ett av dess aktiva ämnen har patent mot IBS i USA. Men hur fungerar egentligen Peptid+? Här är svaret. – Sedan tidigare är…

Efter 30 års plågor – så fick Pia hjälp med magen

Hennes mage och tarmar krånglade i 30 år – tills hon hittade Peptid+. Nu har Pia Söderqvist från Ryd i Småland äntligen fått bukt med problemen. – Nu mår jag…

Så åldras du med stil!

”SLUTSATSEN ÄR alltså att jobbet måste ske inifrån. Både kosten och en bra miljö i tarmen är lika viktiga. Utvändig rengöring av huden är också viktig, men kom ihåg att allt…