Expertens råd – till dig med ballongmage

Känner du dig ofta trött, hängning och känner dig uppblåst? Då kanske du har en mage och tarm i obalans. Forskning visar att mage och tarm står för 80 procent av vårt immunförsvar.

– En tarm i balans gör att du blir piggare och mår bättre, säger experten Olav Høstmælingen.

Prova Peptid gratis* i 30 dagar – beställ här

Ny forskning har kommit fram till att magen och tarmen är mycket viktigare för vår hälsa än vad man tidigare trott. I magen finns mängder med goda bakterier och tarmen producerar mer än 20 olika ämnen och hormoner som gagnar kroppen.

– Jag skulle vilja säga att det är ett underskattat område, även om det forskas mer kring detta idag, för att få en bättre bild om vad som försiggår ”därinne”. Det vi vet är att magens och tarmens bakterieflora har en stor betydelse för vårt välmående, säger Olav Høstmælingen.

Läkarna kan inte påvisa orsaken
Han var kirurg i Norge och har intresserat sig för magen och tarmens inverkan sedan tidigt 1970-tal. Framförallt om frågan varför en många av oss har stora problem med uppblåst mage, lös och hård mage samt smärtor i magen – utan att läkarna kan påvisa varför.

– Det är då man ofta ger diagnoser som IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller liknande. Allt ser bra ut ”på ytan”, men man plågas ändå av stora problem.

”Reducerade problemen i tarmen”
I början av 2002 var Høstmælingen involverad i ett projekt som undersökte hur man kunde få diabetiker att få jämnare blodsockernivåer. En slutsats var att lax, eller rättare sagt fiskens protein, till viss del hjälpte till att kontrollera blodsockret. Nya studier gjordes, som påvisade att laxproteinet även hade goda egenskaper för tarmens funktion.

– Man fann att peptiderna i proteinet, alltså kluvna fiskproteiner, reducerade problemen i tarmen och nu har man tagit ut egenskaperna för mage och tarm som en tablett.

En positiv kombination för magen
Tabletten Høstmælingen syftar på är Peptid, som lanserades i Norge för två år sedan och nu gjort sin entré på den svenska marknaden (se faktaruta).

– Förutom peptiderna innehåller tabletten bacillus coagulans, en probiotika vars positiva effekter är kända sedan länge. Peptid innehåller även svart rättika som bidrar till att stödja matsmältningen och underlätta störningar. Kombinationen av dessa påverkar kroppen positivt och kan reducera problem i mage och tarm.

* 30 dagars provpaket för 0 kr – endast 79 kr i frakt

Detta är Peptid

  • Peptid är ett unikt kosttillskott med rena och säkra ingredienser som testats grundligt och är baserat på forskning.
  • Tillverkas endast från norsk lax av högsta kvalitet.
  • De viktigaste ingredienserna i Peptid är laxpeptider och bacillus coagulans. Peptiderna är kluvna fiskproteiner, som utvunnits (hyrolyserats) från fiskprotein.
  • Har positiva effekter för mage, tarm och matsmältning. Andra positiva effekter är viktreglering och muskelbyggande egenskaper.

Relaterade artiklar

Proteiner – livsviktiga för att kroppen ska fungera normalt!

Bara i människokroppen finns det runt 1 miljon olika proteiner. Proteiner har en central roll i kroppen och fungerar bland annat som byggstenar och är helt avgörande för att bilda…

Fem vägar till en bättre tarmflora

Våra tarmar har större betydelse än vad forskarna tidigare trott. Här är fem tips till en bättre tarmflora – och norska Peptid som kan hjälpa dig. – En välfungerande tarm…

Kom igång efter semestern!

För många är det extra svårt att komma igång efter semestern. Veckor med god mat och dryck och extra lata dagar sätter sina spår, både fysiska och psykiska. Man har…

Som att äta lax varje dag

Om du tar Peptid före varje måltid kan du få samma resultat som om du hade ätit lite lax varje dag. Vi har länge haft uppfattningen om att det är…