Forskning: Laxpeptider kan hjälpa till med mag- och tarmproblem, och även ge dig bättre viktkontroll!

Fiskprotein kan vara ett mirakelmedel. Fisk är nämligen så mycket mer än bara Omega-3. Studier visar att protein från fisk gör att överviktiga får bättre hälsa och artikeln ”Professionella proteiner” (BT Innsikt 2016) beskriver fiskproteiner som närmast magiska:

”Vi är helt beroende av att få i oss proteiner genom mat och dryck, men visste du att olika typer av proteiner skiljer sig åt? Proteiner ger nämligen inte bara näring och energi, utan kan också innehålla korta kedjor med aminosyror som kan ha nästintill magiska effekter på kropp och hälsa”.
– Oddrun Anita Gudbrandsen, forskare vid Bergen Medisinske Forskningsstiftelse.

Omfattande forskning
Vid Haukeland Universitetssykehus och Universitetet i Bergen har man länge forskat på fiskproteins hälsofrämjande egenskaper. Även i andra länder har man fått upp ögonen för vilka effekter proteiner kan ha på mage och tarm. Peptid+ är ett direkt resultat av den forskningen. Huvudingrediensen i tabletterna är hydrolyserade proteiner, så kallade peptider, från norsk lax av högsta kvalitet.

Mag- och tarmproblem

Peptid+ Dr. Olav Høstmælingen Foto: Dr. Olav Høstmælingen

Överläkare Olav Høstmælingen är kirurg och har i många år haft ett stort intresse för magen och tarmen:

– Peptider är små hydrolyserade delar av proteiner med aminosyror som är förenade med bindningar. När peptiderna i Peptid+ kommer ner i magsäcken bryts de inte ner, utan passerar direkt ner i tarmen. Laxpeptiderna i Peptid+ har visat sig ge positiva effekter också för de med irriterad och inflammerad tarm. Man uppskattar att så stor del som 20–25 % av befolkningen lider av obalans i tarmen.

I en blogg på BT Innsikt (20160408) skriver Oddrun Anita Gudbrandsen: ”Det är spännande att tänka sig att mat eller komponenter från mat i framtiden kanske kan användas till behandlingen eller för att förhindra utvecklingen av sjukdomar …” Hon fortsätter: ”Det kan innebära att en varierad kost är ännu viktigare än vi tidigare trott. De flesta norrmän varierar sin kost mellan ett fåtal råvaror och missar därmed viktiga peptider som kan vara nödvändiga för en sund och frisk kropp”.

– Flera studier visar att tarmfloran påverkar oss både fysiskt och psykiskt. Tarmen kommunicerar med hela kroppen och har betydelse för vår hormonproduktion och vårt immunförsvar. Flera sjukdomar och smärtor kan undvikas om tarmfloran är i balans, fortsätter Olav Høstmælingen.

 

 

 

Peptid+ innehåller norsk lax och tillverkas av Skandinaviens största biotekniska företag som har sitt säte i norska Fredrikstad. Man använder endast norska råvaror i utvecklingen och tillverkningen av Peptid+.

– Flera studier tyder på att de som lider av irriterad och inflammerad tarm har problem med det protein som binder ihop cellerna i tarmen. Det kan leda till inflammationsliknande tillstånd. Laxpeptiderna kan hjälpa till att bygga upp det proteinet igen, mildra inflammationer och stimulera immunförsvaret.

PROVA PEPTID+ GRATIS NU!

BOKA HÄR
*Endast 49,- i porto

Bygger muskler och förbränner fett
– Peptid+ hjälper också till att bygga muskler. Laxpeptidernas aminosyror kan fungera som en nyckel som öppnar GLUT4-porten i muskelcellerna. När porten öppnas kan glukos komma in i muskelcellerna. På så sätt omvandlas socker till energi i muskelcellerna istället för till fett i fettcellerna.

– Det har också visat sig att laxpeptider ökar produktionen av gallsyra i kroppen och vi känner till att gallsyra ökar energiomsättningen i de bruna fettcellerna, vilket bromsar fetma (ökar fettförbränningen) och minskar mängden blodsocker.

– Laxpeptiderna kan dessutom stabilisera blodsockret efter måltiderna. Regelbunden användning kan ge dig mer energi i vardagen! Peptid+ bör därför tas i samband med huvudmålen (frukost och middag) varje dag.

Ännu fler hälsofördelar med Peptid+
Peptid+ innehåller också bakteriesporen bacillus coagulans som förstör laktosen och skapar L-lacitc acid. Den gör att galla och kolesterol sorteras ut istället för att tas upp av kroppen. Bacillus coagulans producerar också enzymer som påverkar matsmältningen positivt.

Hälsofördelarna kan vara många med Peptid+. Du kan få tillbaka balansen i tarmen eftersom Peptid+ kan reglera både lös och trög mage, uppblåsthet och irriterad tarm. Dessutom har Peptid+ visat sig bidra till viktminskning och därmed bättre viktkontroll!

Du har ingenting att förlora. Prova Peptid+! Du får nu under en begränsad period prova Peptid+ startpaket i 30 dagar GRATIS*

Relaterte artikler

Detta ska du undvika – om du drabbats av IBS

Viss mat är särskilt dålig om man har problem med mage och tarm. Här är kosten du bör undvika – och den oväntade hjälpen från Norge. – Tabletten Peptid+ bidrar…

Ny IBS-studie: ”Resultatet är uppseendeväckande”

IBS-patienters tarm släpper igenom bakterier annorlunda än hos friska personer, visar en ny svensk studie. Överläkaren Olav Høstmælingen menar att ett norskt preparat kan hjälpa dessa patienter. – Peptid+ gör…

Därför får du ballongmage – är vanligaste problemen

Mat som kan ge ballongmage: – Mejerivaror (främst vid känslighet mot laktos) – Fikabröd gjort på vetemjöl (vid intolerans mot gluten). Använd havre. – Produkter rika på stärkelse och svårsmälta…

Medlet kan hjälpa dig att få plattare mage

Peptid+ är tabletten som gjort succé mot mag- och tarmbesvär. Eftersom den innehåller laxpeptider kan den också hjälpa till med viktkontrollen. – Vår förklaring till viktnedgång hos flera användare kan…

Nya metoden mot IBS: Laxpeptider

I Norge har kosttillskottet gjort succé och ett av dess aktiva ämnen har patent mot IBS i USA. Men hur fungerar egentligen Peptid+? Här är svaret. – Sedan tidigare är…

Efter 30 års plågor – så fick Pia hjälp med magen

Hennes mage och tarmar krånglade i 30 år – tills hon hittade Peptid+. Nu har Pia Söderqvist från Ryd i Småland äntligen fått bukt med problemen. – Nu mår jag…