Nyårslöftet du enkelt kan hålla (vikten)!

Januari kommer varje år. Det gör även nyårslöftena om en lättare vardag, och tyvärr blir detta bara ett nyårslöfte för många. Vad ska man egentligen göra för att hålla vikten och inte gå i jojobantningsfällan? Överläkaren Høstmælingen ger dig NU 5 KANONTIPS på hur du kan bli av med detta problem en gång för alla. Det bästa är att det inte omfattar en total förändring av din livsstil!

Gör rätt val!
Det är valets kval. Ska man få kontroll på vikten är det viktigt att man hittar EN sak som motiverar och hjälper dig. Det kan vara så enkelt som att belöna sig själv med en utlandsresa, komma i ett par gamla byxor eller jogga en viss distans. Det är ofta bara du som kan göra valet och inte minst genomföra det. Det sker inte över natten, så det är viktigt att vara medveten och målinriktad!

Så vad handlar det egentligen om att göra rätt val?
För att ta hand om kroppen och ge den en bra utgångspunkt för att hålla vikten har överläkaren Høstmælingen 5 BRA TIPS:

1. DET HANDLAR INTE OM BANTNING UTAN OM LÅNGVARIGT VÄLBEFINNANDE!
Det kan hända att du känner igen dig med ihärdiga försök att gå ner några kilo. Detta gör ingen nytta om man inte gör en långvarig ändring man är nöjd med. Jojobantningens tid är förbi, nu pratar vi om god viktkontroll och långvarigt välbefinnande både fysiskt och psykiskt. Nyare forskning visar att tarmen är mycket viktigare än man tidigare trodde. Med mage och tarm i balans kan kroppen bättre ta upp de näringsämnen den behöver och sortera ut det den inte behöver. Det kan även bidra till att fett omvandlas till energi eller muskler. Ät rätt men god mat som underlättar viktkontroll. Många äter fisk och skaldjur sällan, och då kan laxpeptider vara ett bra tillskott för att balansera mage och tarm. Långvarigt välbefinnande kan uppnås lättare genom stabilitet där det mesta börjar, i tarmen.

2. HITTA EN ROLIG AKTIVITET
Det är alltför många av oss som år efter år är stödmedlemmar hos träningskedjorna. Tröttnar du också fort på samma övningar varje gång? Då är du inte ensam. Därför är det viktigt att hitta en aktivitet som du trivs med och som inte är krävande att hålla på med. Är det promenad med hunden, lek med barn eller barnbarn, åka skidor, spela squash eller andra saker som du gillar att göra?
Gör mer av det du gillar i stället för att periodvis pressa dig till att göra saker du inte kan upprätthålla över tid. Då är det lättare att hålla uppe aktivitetsnivån kontinuerligt!

3. SOCKERFRI VARDAG!
För snabbast SYNLIGA resultat kan du börja med att skära ner på sockret under en kortare period för att komma igång. En klinisk studie gjord av Robert Lustig, en amerikansk professor i klinisk pediatrik, visar att endast 9 sockerfria dagar kan vara mycket hälsofrämjande. Studien gjordes på människor med högt blodtryck, högt kolestrol eller diabetes. Testet visar att värdena på människorna i studien förbättrades. R. Lustig menar för övrigt att det är sockerminskningen och inte viktminskningen som lett till de goda resultaten. Dra ner på läsken och godsakerna och byt till nyttiga och goda alternativ.

4. DRA NER PÅ ALKOHOLEN OCH STORA MIDDAGAR
Oavsett om det är sena sommarkvällar eller julbordssäsong är det fullt upp. Det är mycket sociala tillställningar, goda middagar och sena kvällar med alkohol. Alkohol innehåller inte bara mycket socker, utan kan även leda till att dagen efter blir tung. Då är det lätt gjort att ta till enkla lösningar, snabbmat och läsk samt brist på rörelse. Stora middagar utvidgar magsäcken och gör att många kan känna en extra hungerkänsla dagarna efter. Äter man då större och större portioner är snöbollseffekten igång och kan vara svår att stoppa. Kom även ihåg att dricka mycket vatten hela dagen och tänk på storleken på portionerna.

5. PEPTID+ – LAXPROTEINER KAN VARA ETT MIRAKELMEDEL
Att ta hand om tarmen är helt okänt för många. Nyare forskning om mage/tarm har högre kvalitet. Det visar sig att tarmen har en mycket viktigare funktion än man först trott. Optimalt upptag, fördelning av energi och generellt välbefinnande kan i stor grad påverkas av bakteriefloran i tarmen. Forskning visar att laxpeptider kan stabilisera mage och tarm och samtidigt få dig att gå ner i vikt. Över 25 % av befolkningen har obalans i tarmen, många utan att veta om det. Vissa menar att man kan dra det så långt att man kan få finare hud av en tarm i balans, eftersom kroppen bättre sorterar ut avfallsämnen i stället för att det går ut i huden.
Överläkaren Olav Høstmælingen har själv varit med och utvecklat Peptid+ och säger följande.
– Peptid+ bidrar även till muskeluppbyggnaden. Laxpeptidernas aminosyror kan fungera som en nyckel som öppnar GLUT4-porten i muskelcellerna. När porten öppnas kan glukos komma in i muskelcellerna. På så sätt omvandlas socker till energi i muskelcellerna i stället för fett i fettcellerna.
– Det har också visat sig att laxpeptider ökar produktionen av gallsyra i kroppen och vi känner till att gallsyra ökar energiomsättningen i de bruna fettcellerna, vilket bromsar fetma (ökar fettförbränningen).
– Laxpeptiderna kan dessutom stabilisera blodsockret efter måltiderna. Regelbundet intag kan ge dig mer energi i vardagen! Peptid+ bör därför tas i samband med huvudmålen (frukost och middag) varje dag.
Med dessa 5 tips kan du få en stabil, långsiktig viktkontroll och konstant välbefinnande i både kropp och själ. Kom ihåg att detta är en enkel livsstilsändring och man måste ha tålamod för att nå de mål man har satt. ”How do you eat an elephant? – Bit by bit!”

Relaterte artikler

Detta ska du undvika – om du drabbats av IBS

Viss mat är särskilt dålig om man har problem med mage och tarm. Här är kosten du bör undvika – och den oväntade hjälpen från Norge. – Tabletten Peptid+ bidrar…

Ny IBS-studie: ”Resultatet är uppseendeväckande”

IBS-patienters tarm släpper igenom bakterier annorlunda än hos friska personer, visar en ny svensk studie. Överläkaren Olav Høstmælingen menar att ett norskt preparat kan hjälpa dessa patienter. – Peptid+ gör…

Därför får du ballongmage – är vanligaste problemen

Mat som kan ge ballongmage: – Mejerivaror (främst vid känslighet mot laktos) – Fikabröd gjort på vetemjöl (vid intolerans mot gluten). Använd havre. – Produkter rika på stärkelse och svårsmälta…

Medlet kan hjälpa dig att få plattare mage

Peptid+ är tabletten som gjort succé mot mag- och tarmbesvär. Eftersom den innehåller laxpeptider kan den också hjälpa till med viktkontrollen. – Vår förklaring till viktnedgång hos flera användare kan…

Nya metoden mot IBS: Laxpeptider

I Norge har kosttillskottet gjort succé och ett av dess aktiva ämnen har patent mot IBS i USA. Men hur fungerar egentligen Peptid+? Här är svaret. – Sedan tidigare är…

Efter 30 års plågor – så fick Pia hjälp med magen

Hennes mage och tarmar krånglade i 30 år – tills hon hittade Peptid+. Nu har Pia Söderqvist från Ryd i Småland äntligen fått bukt med problemen. – Nu mår jag…