ÖVERVIKT

Experter: Laxpeptider kan få dig att gå ner i vikt!
Är du överviktig? Tränar du kanske utan att nå de resultat du önskar? Eller är det kosthållningen som inte är optimal, och sakta men säkert blir byxorna trängre?
TARMEN OCH ÖVERVIKT
Lösningen på överviktsproblemet låter kanske väldigt enkelt. Man måste förbränna mer än man äter. Man måste minska matintaget betydligt. Tänk om det hade varit så enkelt! En del är födda med låg förbränning och lägger på sig vikt enklare än andra. Vad beror detta egentligen på? Man har forskat på överviktiga och smala människor och då hittat stora skillnader i tarmfloran. Näringsupptaget sker i tarmen, och bakteriefloran bidrar till att avgöra vilken mängd och typ av näring som tas upp. Bakteriefloran kan till och med spela en roll för vilken sorts mat du vill ha. Särskilda bakterier ”ber” till exempel om rött kött och kalorier. Till exempel ”jag måste bara ha en stor hamburgare med pommes frites”.

Kroppen har två typer av fettceller. De vita fettcellerna lagrar energi och sväller och bidrar till att ”lagra för magra tider”. De bruna fettcellerna förbränner energi och ser till att du håller dig varm. Laxpeptiderna verkar kunna öka produktionen av gallsyra i kroppen. Gallsyran ökar i sin tur energiomsättningen i de bruna fettcellerna, som därmed bromsar fetma och minskar blodsockret (som också lagras som glykogen i muskelceller: roll i snabb förbränning när det krävs: muskelaktivitet).
TIPS FÖR ATT HÅLLA VIKTEN
1. Ät nyttigt – och även om du gör det måste du tänka på mängden.
2. Frossa inte för mycket på helgerna.
3. Håll koll på alkoholintaget – både öl och vin innehåller mycket kalorier.
4. Få tillräckligt med sömn och undvik stress – det leder ofta till slarviga och onyttiga måltider.
5. Undvik att bara sitta stilla (TV och dator), ta dig upp från soffan och motionera.

Balans i tarmen är nyckeln till förbättrad matsmältning. Även en aktiv livsstil kan ge bättre tarmfunktion – bara en halvtimmes promenad om dagen kan ge positiva resultat.
PEPTID+
Peptid+ är gjort för tarmhälsa. Laxpeptider (prebiotika) och bacillus coagulans (probiotika) och B-vitaminer (B5, B6, B9 och B12). Laxpeptiderna (små proteinbitar som är uppbyggda av aminosyror) ger näring till tarmen och tarmfloran. Tarmslemhinnan förnyas var 24:e timme och kräver kontinuerlig näring för att underhållas och nybildas.

Dålig eller otillräcklig kosthållning och okritisk användning av antibiotika kan leda till dålig tarmflora samt inflammerad och irritabel tarm. Laxpeptiderna i Peptid+ kan bidra till återuppbyggnaden av proteinet, mildra inflammationer och stimulera immunförsvaret. Tarmens allmänna funktion kan förbättras och tarmen känns bättre.

I kroppen kan laxpeptiderna bland annat öppna GLUT4-porten som bidrar till att glukos omvandlas till energi i muskelcellerna (glykogenlager) istället för fett i fettcellerna. En ökad energinivå gör god effekt vid aktiviteter och träning. Dessutom har man så småningom chans att gå ner i vikt.

Vill du se mer om Peptid+ – se filmen

Relaterte artikler

IRRITABEL TARM

Detta hör vi allt oftare, men vad innebär egentligen irritabel tarm? IRRITABEL TARM (IBS, Irritable Bowel Syndrome) är en term på magbesvär som beror på avvikande tjocktarmsfunktion och drabbar 10–25…

UPPBLÅST MAGE

Upplever du luft i magen eller går du runt och känner dig uppblåst hela tiden? VANLIGARE ÄN DU TROR! Alla upplever luft i magen av och till, några oftare än…

LÖS MAGE

Att vara lös i magen är ingen höjdare. Har du till exempel varit med om att toaletten är upptagen när du bara måste dit? Har du alltid koll på var…

HÅRD MAGE/FÖRSTOPPNING

Upplever du att magen eller tarmen gör uppror och att tarmarna inte töms, eventuellt mycket luft eller smärtor, för lös avföring? Detta är skäl att uppsöka läkare. En del besvär…