Som visat på

Nya metoden mot IBS: Laxpeptider

I Norge har kosttillskottet gjort succé och ett av dess aktiva ämnen har patent mot IBS i USA.
Men hur fungerar egentligen Peptid+? Här är svaret.
– Sedan tidigare är det känt att probiotika kan hjälpa många, men kombinationen av probiotika och laxpeptid är ny, säger överläkaren Olav Høstmælingen.

JUST NU: Direkt hem i brevlådan – få Peptid+ GRATIS*

Flera vetenskapliga studier, främst i Norge, har de senaste åren visat att konsumtion av lax har goda effekter på hälsan. Framförallt har forskningen fokuserat på fiskprotein och peptider som särskilt positiva.

– Det man har funnit är att de har en dämpande effekt på inflammationer i tarmen, reduktion av fett som kommer från tarmen, alltså det vi kallar bukfett, samt minskning av inflammationer som kommer från detta fett. Man har även funnit att laxpeptider reducerar blodsockret efter måltider, berättar Olav Høstmælingen.

Forskning ger ökat intresse
Upptäckterna ledde till framtagandet av Peptid+, en tablett består av laxpeptider, probiotikan Bacillus Coagulans och B-vitamin komplex (se faktaruta), som med fördel kan användas för symptom om man har återkommande problem med tarm och mage. Medlet släpptes i Norge förra året och finns nu tillgängligt på den svenska marknaden.

– Peptid+ har blivit väldigt populärt i Norge och flera tusen använder det varje dag. Mycket tack vare marknadsföring förstås, men framförallt eftersom det varit mycket fokus här på de positiva hälsoeffekterna, precis som det tidigare var med Omega 3. Den omfattande forskningen har också bidragit till intresset.

Snabb effekt
Precis som i Sverige är många norrmän drabbade av IBS (Irritable Bowel Syndrome), ett tillstånd som läkarna inte helt kan hitta förklaringen till. Ofta är IBS kopplat till långvariga problem med mage och tarm, som gaser, lös och hård avföring och andra smärtor i magtrakten. Här kan Peptid+ vara en lindring, menar Høstmælingen:

– Det kan hjälpa personer med IBS. Alla kommer tyvärr inte känna någon skillnad, men har man stora problem är det värt att prova. En fördel är att effekten av tabletten kommer väldigt snabbt för de flesta, men det kan också ta flera veckor.

Prova Peptid+ gratis* – beställ direkt här

* 30 dagars prova på-paket för 0 kr – endast 49 kr i frakt

Detta är Peptid+

  • Peptid+ är ett unikt kosttillskott med rena och säkra ingredienser som testats grundligt och är baserat på forskning.
  • Tillverkas endast från norsk lax av högsta kvalitet.
  • De viktigaste ingredienserna i Peptid+ är laxpeptider och Bacillus coagulans. Peptiderna är kluvna fiskproteiner, som utvunnits (hyrolyserats) från fiskprotein.
  • Har positiva effekter för mage, tarm och matsmältning. Andra positiva effekter är viktreglering och muskelbyggande egenskaper.

Relaterte artikler

”Känns som att jag fått livet tillbaka”

Svåra magproblem tvingade Tova Fjällström att sjukskriva sig. Men när mamma Märit hittade Peptid+ förändrades allt. – Det känns som att jag fått livet tillbaka, säger 27-åringen. Här beställer du…

Detta ska du undvika – om du drabbats av IBS

Viss mat är särskilt dålig om man har problem med mage och tarm. Här är kosten du bör undvika – och den oväntade hjälpen från Norge. – Tabletten Peptid+ bidrar…

Ny IBS-studie: ”Resultatet är uppseendeväckande”

IBS-patienters tarm släpper igenom bakterier annorlunda än hos friska personer, visar en ny svensk studie. Överläkaren Olav Høstmælingen menar att ett norskt preparat kan hjälpa dessa patienter. – Peptid+ gör…

Därför får du ballongmage – är vanligaste problemen

Mat som kan ge ballongmage: – Mejerivaror (främst vid känslighet mot laktos) – Fikabröd gjort på vetemjöl (vid intolerans mot gluten). Använd havre. – Produkter rika på stärkelse och svårsmälta…

Medlet kan hjälpa dig att få plattare mage

Peptid+ är tabletten som gjort succé mot mag- och tarmbesvär. Eftersom den innehåller laxpeptider kan den också hjälpa till med viktkontrollen. – Vår förklaring till viktnedgång hos flera användare kan…

Hans magbesvär är borta – efter 40 år med IBS

I nästan hela sitt vuxna liv har norske Bård Rygg haft svåra besvär med mage- och tarm. Tack varje Peptid+ är han äntligen kvitt problemen – och har fått en…