Överläkarens råd – till dig med ballongmage


Känner du dig ofta trött, hängning och känner dig uppblåst? Då kanske du har en mage och tarm i obalans. Forskning visar att mage och tarm står för 80 procent av vårt immunförsvar.
– En tarm i balans gör att du blir piggare och mår bättre, säger överläkaren Olav Høstmælingen.

Prova Peptid+ gratis* i 30 dagar – beställ här

Ny forskning har kommit fram till att magen och tarmen är mycket viktigare för vår hälsa än vad man tidigare trott. I magen finns mängder med goda bakterier och tarmen producerar mer än 20 olika ämnen och hormoner som gagnar kroppen.

– Jag skulle vilja säga att det är ett underskattat område, även om det forskas mer kring detta idag, för att få en bättre bild om vad som försiggår ”därinne”. Det vi vet är att magens och tarmens bakterieflora har en stor betydelse för vårt välmående, säger Olav Høstmælingen.

Läkarna kan inte påvisa orsaken
Han är kirurg i Norge och har intresserat sig för magen och tarmens inverkan sedan tidigt 1970-tal. Framförallt om frågan varför en många av oss har stora problem med uppblåst mage, lös och hård mage samt smärtor i magen – utan att läkarna kan påvisa varför.

– Det är då man ofta ger diagnoser som IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller liknande. Allt ser bra ut ”på ytan”, men man plågas ändå av stora problem.

”Reducerade problemen i tarmen”
I början av 2002 var Høstmælingen involverad i ett projekt som undersökte hur man kunde få diabetiker att få jämnare blodsockernivåer. En slutsats var att lax, eller rättare sagt fiskens protein, till viss del hjälpte till att kontrollera blodsockret. Nya studier gjordes, som påvisade att laxproteinet även hade goda egenskaper för tarmens funktion.

– Man fann att peptiderna i proteinet, alltså kluvna fiskproteiner, reducerade problemen i tarmen och nu har man tagit ut egenskaperna för mage och tarm som en tablett.

En positiv kombination för magen
Tabletten Høstmælingen syftar på är Peptid+, som lanserades i Norge för ett år sedan och nu gjort sin entré på den svenska marknaden (se faktaruta).

– Förutom peptiderna innehåller tabletten Bacillus coagulans, en probiotika vars positiva effekter är kända sedan länge. Kombinationen av dessa två påverkar kroppen positivt och kan reducera problem i mage och tarm.

* 30 dagars prova på-paket för 0 kr – endast 49 kr i frakt

Detta är Peptid+

  • Peptid+ är ett unikt kosttillskott med rena och säkra ingredienser som testats grundligt och är baserat på forskning.
  • Tillverkas endast från norsk lax av högsta kvalitet.
  • De viktigaste ingredienserna i Peptid+ är laxpeptider och Bacillus coagulans.
  • Peptiderna är kluvna fiskproteiner, som utvunnits (hyrolyserats) från fiskprotein.
  • Har positiva effekter för mage, tarm och matsmältning. Andra positiva effekter är viktreglering och muskelbyggande egenskaper.

Relaterte artikler

”Känns som att jag fått livet tillbaka”

Svåra magproblem tvingade Tova Fjällström att sjukskriva sig. Men när mamma Märit hittade Peptid+ förändrades allt. – Det känns som att jag fått livet tillbaka, säger 27-åringen. Här beställer du…

Detta ska du undvika – om du drabbats av IBS

Viss mat är särskilt dålig om man har problem med mage och tarm. Här är kosten du bör undvika – och den oväntade hjälpen från Norge. – Tabletten Peptid+ bidrar…

Ny IBS-studie: ”Resultatet är uppseendeväckande”

IBS-patienters tarm släpper igenom bakterier annorlunda än hos friska personer, visar en ny svensk studie. Överläkaren Olav Høstmælingen menar att ett norskt preparat kan hjälpa dessa patienter. – Peptid+ gör…

Därför får du ballongmage – är vanligaste problemen

Mat som kan ge ballongmage: – Mejerivaror (främst vid känslighet mot laktos) – Fikabröd gjort på vetemjöl (vid intolerans mot gluten). Använd havre. – Produkter rika på stärkelse och svårsmälta…

Medlet kan hjälpa dig att få plattare mage

Peptid+ är tabletten som gjort succé mot mag- och tarmbesvär. Eftersom den innehåller laxpeptider kan den också hjälpa till med viktkontrollen. – Vår förklaring till viktnedgång hos flera användare kan…

Hans magbesvär är borta – efter 40 år med IBS

I nästan hela sitt vuxna liv har norske Bård Rygg haft svåra besvär med mage- och tarm. Tack varje Peptid+ är han äntligen kvitt problemen – och har fått en…