Därför känner du dig slapp och trött!

”Varför är jag trött hela tiden?” frågar många. Skälen till att du känner dig slapp och trött är ofta enkla, och lösningen kan vara enklare än du tror!

De flesta av oss har perioder då vi känner oss slappa, trötta och energilösa. För en del kan det gå över efter några dagar, men för andra varar detta längre och kan leda till allvarligare diagnoser. Enligt helsenorge.no drabbas nästan 10 procent av depression, som kan bli ett direkt resultat av långvarig trötthet. Men i den här artikeln ska vi bara fokusera på de som är slappa och trötta på ett tidigare stadium.

Så var det morgon igen! Det är tungt att ta sig upp ur sängen, och den dagliga morgonkampen för att hinna med allt är igång. Du har kommit till jobbet, och lunchen närmar sig. Dina kollegor lever upp i matkön och skämtar och skrattar åt allt möjligt, men själv önskar du att du kunde gå och lägga dig, eller att du allra helst hade tillräckligt med energi för att göra det du vill.

Efter en åttatimmarsdag på jobbet (som kanske känns som 16?) kan matlagningen kännas som ett maratonlopp utan att ha tränat innan. Både sambon eller frun/mannen och eventuella barn ska ha sin dagliga dos av uppmärksamhet. Uppmärksamhet som du inte klarar av att ge, och så får du dåligt samvete för att du inte kan vara så positiv och glad som du önskar att du vore.

PEPTID+ FÖR MAGE OCH TARM

Irriterad tarm

Laxpeptiderna i Peptid+ kan bidra till att åter bygga upp det protein som binder samman tarmcellerna, mildra inflammationer och stimulera immunförsvaret. Med en frisk tarm får man bättre ”balans”, näringsupptag och viktkontroll samt ökat överskott och livskvalitet.

Uppblåst mage

Peptid+ ger näring till tarmen och tarmfloran och kan motverka problem med luft i magen.

Lös eller hård mage

Båda problemen beror ofta på obalans i tarmfloran. Laxpeptider har visat sig vara bra för balansen i tarmen.

Övervikt

Laxpeptidernas aminosyror kan bidra till ökad fettförbränning och muskelväxt.

Hur ska man då bli mindre slapp och trött (utan träning)?

Vilka är de största skälen till energibrist, och hur kan man få upp energinivån? Vi ska nu ge dig tre goda råd för just detta.

1. Mat och kosthållning
En av de största anledningarna till energibrist är vad man äter. Består din kost av energifattig mat eller till och med av för lite mat? Med energifattig mat kan tarmen inte ta upp tillräckligt med näringsämnen, och då går kroppen på reserverna.

Så hur kan man lösa detta? Det är faktiskt enklare än man skulle kunna tro. Många av oss har säkert hört eller blivit tillsagda att frukosten är dagens viktigaste måltid. Skälet är att kroppen ska komma igång och få en ”rivstart” varje morgon. Här är det viktigt att se till att man får i sig rätt kolhydrater (till exempel frukt, grönsaker och nötter) och proteinrik kost.

2. Sju till åtta timmars sömn
Normalt behöver en vuxen människa sju till åtta timmars sömn varje natt. Det har nog de flesta hört, men i själva verket får många betydligt mindre sömn än de behöver. Sömnen är avgörande för att man ska må bra, och för lite sömn leder ofta till trötthet, dåligt humör och brist på tålamod.

Så hur blir man mindre trött? Lösningen vad gäller sömn är enkel men ändå väldigt svår. Många av oss har svårt att gå och lägga oss, men det är viktigt att prioritera nattsömnen. I dagens hektiska samhälle är både laptoppen, TV:n och telefonen en fast ingrediens för många. Se till att ha bra kvällsrutiner där du lägger undan både laptop och smartphone när det är dags att lägga sig. Tänk också på koffeinintaget. Enkelt men ändå svårt – FÅ TILLRÄCKLIGT MED SÖMN!

3. Den enklaste lösningen!
Har du god vätskebalans? Man kan bli trött om man dricker för lite. När du känner dig törstig har du redan vätskebrist. Till och med vid kontorsjobb (de åtta timmar som du egentligen önskar att du kunde lägga dig på soffan) där du sitter still hela dagen behöver din kropp vatten för att fungera.

Är du törstig nu? Kom ihåg att du ska dricka så mycket att urinen är ljus och nästan genomskinlig. Hur mycket vätska man behöver varierar från person till person. Smart tips: Ha alltid med dig en drickaflaska. Det hjälper – både för att hålla vätskebalansen och att spara pengar.

Relaterte artikler

Detta ska du undvika – om du drabbats av IBS

Viss mat är särskilt dålig om man har problem med mage och tarm. Här är kosten du bör undvika – och den oväntade hjälpen från Norge. – Tabletten Peptid+ bidrar…

Ny IBS-studie: ”Resultatet är uppseendeväckande”

IBS-patienters tarm släpper igenom bakterier annorlunda än hos friska personer, visar en ny svensk studie. Överläkaren Olav Høstmælingen menar att ett norskt preparat kan hjälpa dessa patienter. – Peptid+ gör…

Därför får du ballongmage – är vanligaste problemen

Mat som kan ge ballongmage: – Mejerivaror (främst vid känslighet mot laktos) – Fikabröd gjort på vetemjöl (vid intolerans mot gluten). Använd havre. – Produkter rika på stärkelse och svårsmälta…

Medlet kan hjälpa dig att få plattare mage

Peptid+ är tabletten som gjort succé mot mag- och tarmbesvär. Eftersom den innehåller laxpeptider kan den också hjälpa till med viktkontrollen. – Vår förklaring till viktnedgång hos flera användare kan…

Nya metoden mot IBS: Laxpeptider

I Norge har kosttillskottet gjort succé och ett av dess aktiva ämnen har patent mot IBS i USA. Men hur fungerar egentligen Peptid+? Här är svaret. – Sedan tidigare är…

Efter 30 års plågor – så fick Pia hjälp med magen

Hennes mage och tarmar krånglade i 30 år – tills hon hittade Peptid+. Nu har Pia Söderqvist från Ryd i Småland äntligen fått bukt med problemen. – Nu mår jag…